FIN5 2015 - Vuoden vaativin suunnistustapahtuma

Rastiviikko on vuoden suurimpia kuntosuunnistustapahtumia

IMG 3558Kuntosuunnistus kesän rastiviikoilla on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Nykyään rastiviikolla on joka päivä jopa 1000 kuntosuunnistajaa tuhansien kilpailijoiden lisäksi. Rastiviikko onkin loistava tilaisuus kuntosuunnistajalle tulla tutustumaan suuren suunnistuskilpailun tunnelmaan ja samalla nauttia vuoden monipuolisimmasta kuntoratavalikoimasta.


Kuntosuunnistuksessa on tarjolla kuntosuunnistusratoja kaikentasoisille liikkujille. Viime vuosina kuntoratojen määrä on vakiintunut kuuteen ns. normaaliin suunnistusrataan sekä perheille ja pienille lapsille tarkoitettuihin Perhe Rastireittiin ja Rastiralliin. A-radat sopivat kilpasuunnistajalle ja C-radat vasta-alkajille B-ratojen tasapainoillessa tässä välissä. Maasto on kaikenikäisille ja -taitoisille sopivaa ja radat pyritään laatimaan tarkasti taitotasojen mukaisesti. Kuntosuunnistajille luvataan huolella suunnitellut A, B ja C-tason radat, joten esimerkiksi kaikki Jukolaa varten harjoitelleet kuntosuunnistajat pääsevät jatkamaan hienon kuntoilulajin parissa myös rastiviikolla.

Fin5-suunnistusviikko alkaa sunnuntaina 28.6.2015 sprinttiosakilpailulla Liedossa. Myös kuntosuunnistajille on tarjolla tällöin sprinttisuunnistusradat ratapituuksien vaihdellessa 1,2 ja 3,3 kilometrin välillä. Kuntoratojen pidemmät ja haastavammat radat juostaan vähemmän maasto-olosuhteissa, kun taas lyhyet ja helpot radat juostaan urheilukeskuksen maastoissa aivan sen välittömässä läheisyydessä. Neljä viimeistä osakilpailua suunnistetaan Mynämäen Hirvijärvellä.

Tervetuloa nauttimaan sprintistä Lietoon sekä Hirvijärven hienoista, erämaisista maastoista, kilpailukeskuksen tunnelmasta ja palveluista sekä ennenkaikkea suunnistamisesta.