FIN5 2015 - Vuoden vaativin suunnistustapahtuma

Media

FIN5 suunnistusviikon järjestäjätä toivottavat median edustajat lämpimästi tervetulleiksi Lietoon ja Mynämäkeen 28.6.-3.7.2015. Akkreditoitumislomake vasemman valikon median ilmoittautuminen takana.

Suunnistusviikolle on ilmoittautunut yli 2500 suunnistajaa. Kun paikan päällä ilmoittautuvat kuntosuunnistajat lasketaan mukaan, tullee osallistuneiden määrä nousemaan kolmen ja neljän tuhannen välille. Luvassa on siis suuren suunnistuskilpailun ja urheilujuhlan tuntua. Pääsarjoissa on sekä kotimaisia että kansainvälisiä huippunimiä. Kotimaisista nimekkäin on Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen, joka on ilmoittautunut koko viikolle. Kansainvälisiä huippuja edustavat Ukrainan Oleksandr Kratov ja Nadiya Volynska. Kratov on ollut MM-kisojen kestomenestyjä jo vuosia ja oli viime vuonna keskimatkan MM-prossilla. Volynska puolestaan oli MM-sprintin nelonen. Ranskalainen MM-mitalisti, Paimion rastia edustava Frederic Tranchand juoksee kaksi osakilpailua.

Fin5 tulee olemaan hyvin kansainvälinen tapahtuma, sillä osanottajia on 21 eri maasta. Eniten vieraita tulee Venäjältä, kilpailijoita on 75 ja kuntosuunnistajien kanssa varmasti toistasataa. Helsingin Suunnistajat on suurin yksittäinen seura 119 suunnistajalla, Espoosta tulee 80 ja esim. Turun Suunnistajista 56.
Ensimmäisen päivän sprintti juostaan Liedon kuntakeskuksessa. Neljä viimeistä päivää juostaan Mynämäen Kalelan Hirvijärvellä, joka tarjoaa pääosin hyväpohjaista paikoin erittäin pienipiirteistä avokalliomaastoa. Kalliokumpareet ja varvikkoiset suot vuorottelevat.

Lisätiedot: lehdistövastaava Sanna Nyman (sanna.nyman@metsakustannus.fi tai 040 596 2200) tai pääsihteeri Matti Koivisto (fin5@msparma.fi tai 040 663 4566).

Julkaistuja lehtijuttuja pääset lukemaan vasemmalla puolella olevaa linkkiä klikkaamalla.