FIN5 2015 - Vuoden vaativin suunnistustapahtuma
Gunell ja Kratov Fin5 suunnistusviikon voittoon
Takaa-ajon kärjessä lähteneet Yvonne Gunell ja Oleksandr Kratov eivät olleet yllätettävissä, vaan molemmat suunnistivat FIN5 suunnistusviikon voittoon selvällä marginaalilla Mynämäen Hirvijärvellä.

Kun jo neljän kilpailun rasitukset oli takana ja lämpötila nousi päivän mittaan 29,7 asteeseen, niin helppoa ei ollut ja kärkisuunnistajien valinta rauhallisesta virheettömästä suunnistuksesta oli oikeaan osunut.

‒ Pidän tällaisesta maastosta, jossa saa koko ajan suunnistaa ja nyt juoksukelpoisuus oli jo hyvää alkuviikon pehmeyteen verrattuna. Ihan virheittä ei mennyt, parilla rastilla menetin yhteensä 1,5 minuuttia. Tänään radalla oli viikon haastavimpia rastivälejä, jossa piti oikeasti rauhoittaa ja olla malttia vielä rastiympyrässä. Tiesin kyllä, että jos vedän puhtaasti, niin minua ei oteta kiinni, Gunell kertoi tyytyväisenä.
Kakkoselle Nadiya Volynskalle maastotyyppi ei ollut yhtä helppoa ja ero Gunelliin oli kasvanut koko matkan ollen maalissa yhdeksän minuuttia. Kolmanneksi tuli nilkkaansa aristanut Paimion Salla Fagerudd.
Oleksandr Kratov tiesi myös lähtiessä, että rauhallinen varma suunnistus riittää voittoon , kun etua lähdössä oli jo lähes yhdeksän minuuttia. Taktiikkakin muodostui sen mukaan, ne muutamat mahdolliset tie- ja polkureitinvalinnat tuli kaikki hyödynnettyä. ‒ Maasto oli todella nautinnollista suunnistaa, muutamat peitteiset pienipiirteiset alueet kerrassaan haastavia, Kratov totesi.
Kakkossijaa tavoittelemaan lähtenyt Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen piti lupauksensa. ‒ Päätin ottaa rauhassa ja päästä mahdollisimman vähällä energialla eteenpäin ja sen myötä ei tullut myöskään virheitä. Kun Denis Grishman sai kiinni, mentiin pitkään samaa tahtia. Toiseksi viimeiselle lähdettäessä löin lisää kaasua ja Grishman katosi takaa, Taivainen avasi valitsemaansa taktiikka suunnaten ajatukset samantien Kainuun viikolle. ‒ Maanantain otan siellä palauttavana ja sitten onkin katsastukset edessä, niihin keskityn.

FIN5 finaali 500

Eliittien voittajat:
H21E Oleksandr Kratov
D21E Yvonne Gunell
H20E Veli Kangas Helsingin Suunnistajat
H18E Eevert Toivonen Kangasala SK
H16E Antti Pasi Kymin Suunnistajat
D20E Lilja Österman Turun Suunnistajat
D18E Enni Jalava Turun Suunnistajat
D16E Hilda Kukonlehto Kangasala SK

03.07.2015 klo 17:21